4 Haziran 2015 Perşembe

Varg Vikernes Kimdir?


Norveçli black metal müzisyeni. 1992 yılında Mayhem'e katılmıştır. Sam Dunn, onu "tüm zamanların en kötü şöhretli metal müzisyeni" olarak tanımıştır. 
1994 yılında gruptan arkadaşı, Euronymous lakaplı  Øystein Aarseth'i öldürme suçundan hüküm giydi ve dört kez tarihi kilise yakma girişiminde de bulunan müzisyen, 21 yıl hapse mahkûm edildi. 16 yıl tutuklu hayatı yaşayan Vikernes 2009 yılında şartlı tahliye hapisten çıkmıştır. 

2003 yılında hapishaneden kaçma girişiminde bulundu fakat bu başarısızlıkla sonuçlandı. Çaldığı arabayla kaçarken polislere yakalandı. Yakalandığı zaman yanında bir AG3 ve 700 tane mermi bulundu. Sorgulamalarda suç ortaklarının ismini hiçbir zaman vermedi. 





Hapiste geçirdiği yıllar içerisinde düşüncelerini olgunlaştırıp 2 kitap, 2 albüm yayım
lamıştır. Artık o Norveç paganizminin savaşçısı değildir. O daha çok savaşçıların akıl aldıkları bilge rolüne girmiştir. 

2009 yılında hapisten çıktıktan sonra "Belus" adlı albümü piyasaya sürülmüştür.
Varg Vikernes, Euronymous’u öldürmesi ile ilgili "Onu öldürdüğüm için kendimi hiç de kötü hissetmemiştim. Eğer onu canlı bıraksaydım hayatım üzerine yeni bir girişimde bulunmasına izin vermiş olurdum." açıklaması yapmıştır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder